Het is stil op 0247/7. De laatste – al zeg ik het zelf heul erg toffe – aflevering met misschien wel de meest speelse ontwerper van Nijmegen Jolijn Ceelen kwam begin maart online. En toen kwam Corona langs, misschien wel het meest hardnekkige virus van de afgelopen jaren…

Mijn 024/7-agenda stond in de maanden maart tot en met juni vol met afspraken met toffe Nijmeegse makers en doeners op velerlei gebieden. Ik had een hardloper gestrikt, een dichter, een predikant, een sociaal onderneemster, een manus van alles, een boswachter, de baas van de Zomerfeesten…  Ze zouden allemaal langskomen. En ik heb ze allemaal afgezegd. Geen onnodige risico’s nemen is het devies. En daar houd ik me netjes aan. 

Ik heb nog heel even overwogen om de interviews via Skype te doen – zoals ik in aflevering 3 ook met Joost Timpers deed, misschien wel de sociaalste entrepeneur van Nijmegen in Kenia. En zoals Gijs Groenteman voor Groenteman in Quarantaine nu doet, vanonder de hoogslaper van zijn dochter. 
Ik heb daar vanaf gezien.

Aan de ene kant ontbreekt me het gewoonweg aan tijd: mijn dagen bestaan uit zorgen voor mijn twee kleine kindjes en werken voor Bovemij; mijn podcastschuur is dus onze werkschuur geworden. Maar aan de andere heb ik er heel bewust vanaf gezien omdat ik ernaar uit zag om de Nijmeegse makers en doeners in het echt te ontmoeten.

Misschien wel het tofste van de interviews die ik afgelopen jaar heb mogen houden met ‘mijn’ 16 Nijmeegse makers en doeners is dat ik een uur echt bij hen kon zijn. Echt contact met hen mocht maken. Ik had na dat uur altijd het gevoel hen een beetje te hebben leren kennen. En natuurlijk zou dat technisch gezien ook kunnen met al die mooie online tools, maar ik ben bang dan net die sprankeling te missen…   

Ja, ik mis de gave gesprekken. Maar tegelijkertijd verlang ik er ook intens naar. Ik kan niet wachten tot de rook is opgetrokken, we ‘corona samen onder controle hebben gekregen’ en ik eindelijk al die afgezegde interviews weer in kan plannen. 

Blijf me tot die tijd lekker bestoken met tips voor Nijmeegse makers en doeners. Luister eens een oude aflevering met een van die 16 toppers die ik al heb mogen ontvangen. Of stuur me eens een bericht. Stay safe!